HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

change to cute cursor


hye :) today lisa nak buat satu tuto yang cukup senang. TUKAR KEPADA CUTE CURSOR.

1) first korang upload cursor korang di photobucket. kalau tak ada sign up dulu ya. Dan, ambik HTML gamabr cursor korang tu. Kalau korang malas, boleh cari dekat SINI.

2)Before that, pastikan korang tak pilih cursor yang animated tau. Sebab nanti boleh lambatkan loading blog. Dah buka website tu? Boleh pilih yang mana berkenan di hati.

3) Next, korang tekan dekat gambar cursor yang korang pilih. Nanti akan keluar satu page. Scroll ke bawah dan korang tekan dekat button  'Blogger/Blogspot'.  Copy semua cod yang diberi, jangan tinggal satu pun.

4) Sekarang buka Dashboard--> Layout-->Add a gadjet-->HTML/ Javascript

5) Korang paste kan code takdi atau ctrl+V dekat ruangan tu .

6) Preview dulu, kalau tak ada error. Boleh save.

No comments:

Post a Comment

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)