HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

Cara nak buat banner bergerak

hai dan assalammualikum semua, wah sudah lama lisa x jenguk-jenguk blog lisa nie. ari ni tetiba je nak buat tutorials banner. dah lisa x nak cakap banyak -banyak lagi. kita mulakan sekarang.

1. korun kena ada photoscape dulu . korunk bukak korunk punya photoscape then korunk masuk dekat animated GIF. but make sure korunk dah buat dua gambar untuk banner korunk tu.


2. lepas tu korunk tekan button yang lisa bulatkan tu. then korunk tekan gambar yang korunk dah savekan tu.


3. lepas tu tengok lah yang lisa bulatkan tu. tengok yg nombor 1 itu dahlu. itu lah gambar banner korunk tu. then tengok yang nombor 2  tu tick yang lisa bulatkan tu . jangan tick yang lain. then korunk boleh tukarkan pergerakan banner korunk itu dengan tekan button 'change effect'. sudah siap tekan button 'save'.




No comments:

Post a Comment

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)