HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

Arghh!!! Alergik menyerang!!!!


Salam cupcake semua..



        Wa........ Alergik kah Lisa? Yang pasti memang Lisa tak pasti. Tetiba je Lisa diserang kegatalan pada kulit badan yang amat sangat. Satu badan hingga ke leher naik. Muka je tak nampak, tapi gatalnya masih terasa. Gatalnya hanya Allah yang tahu..

        Semalam, Lisa diserang penyakit alergik yang tidak Lisa ketahui bila kemujudannya bermahajelela di badan Lisa ni. Ntah bila Lisa ngidap alergik ni Lisa tak tahu. Petang tu Lisa makan sosej ayam \\Lisa anti daging ok..//  Malam pulak Lisa belasah 3 bungkus maggi kari. \\ambik ko//  Ni yang Lisa pelik, sejak bila Lisa alergik makan semua benda ni. Seingat Lisalah, Lisa tak pernah kena alergik selama Lisa hidup. 

        Pertama kali Lisa kena, nenek Lisa suruh bertangkas dengan sabut kelapa. Macam hantu pocong pun ada cuma kali ini berpocong batik. Bhahaha.. Wei,,, naik lemas lubang hidung Lisa bau asap. Rupa alergik Lisa ni mula-mula naik bintik-bintik merah yang halussssssssssss saja. Tapi gatalnya mak ai.. macam nak pengsan nak garu. Bintik-bintik tu akan membesar dan bercantum jadi lebar, bengkak, gatal , miang dan macam-macam rasa lagi. 

        Semalam pukul 3 pagi Lisa bangun. Alergik menyerang, masa ni lah dia nak naik. Ganggu privasi je nak tido. As fast as ligtning, Lisa ambik sikat. Satu badan Lisa sikat kecuali rambut. Pagi ni , Lisa pergi klinik. Sedaya upaya Lisa merayu dekat doktor tak nak kena injection. Terjadilah perang dunia ke empat belas antara Lisa dengan doktor pompuan tu. Lisa mintak pil aja, tapi doktor kata kesannya lambat. 

        Doktor tu kata, "Saya cucuk tak sakit" . Dengan muka yang manis macam gula doktor tu cakap. Lisa, dengan muka masam macam cuka merelakan lepas mama Lisa pujuk. Hoi,, korang ingat tak sakit ke kena injection. Sakit oii,... Balik rumah Lisa terus tido... Haha.. Lisa baru bangun sebenarnya. Nasib baik off. Hehe..

Sampai sini saja Lisa membebel. Thank you sudi layan bebelan Lisa yang panjang berjela ni.. Assalamualaikum. Peace

No comments:

Post a Comment

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)