HOME STUFF Giveaways

Mak aii, macam mana tak tergoda :3




Anneonghaseyo you all.~


See the title? yess,, Lisa memang tak boleh tahan lah , keinginan tu memang nak sangat. korang pernah dengar laman Penulisan2u? Mesti pernah kan? Kalau yang kaki novel tu. memang sah-sah tahu. Rugilah kalau tak tahu. Dalam laman tu, ada jual novel online kan? Maik aih.. tergoda lisa tau, dah lah Lisa ni kaki baca novel.

Eh,eh tak leh tahan. Macam mana pun nak borong jugak novel-novel tuh. Dah lah murah. kan?kan? So, tangan Lisa ni, cepat je pergi sign up sebagai ahli. Boleh dapat diskaun. Dah cuti ni, mestilah kene padai bajet. Save the budget.. hehehe. 

Mula-mula, memang rambang mata tengok semua novel-novel yang tersenarai tu, Lisa tengok sinopsis buku tuh, hish, macam best jer, macam menarik je, hehehe. But, tengok yang lain pulak, aiks, Lagi menarik. Hadush, macam mana nak pilih ni. Sampai esok pun tak tahu siap ke tak lagi nak pilih. 

Hajat di hati nak borong 5, but daddy Lisa ( ceh, dekat rumah panggil papa) cakap, membazir jer beli banyak. So, Last-last lisa beli 3 tiga,. Tu pun lepas guna tektik pujuk rayu yang dah lapuk. Hehehe. Sekarang, baru jer tadi novel yang Lsia pesan tu sampai, punyalah suka, sampai lompat-lampat atas katil sambil terjerit-jerit macam orang gila. Kesah ape, asal buku dah ade dekat tangan. Nasib tak lompat sampai syiling. Hehehe.


See?? Tu dekat atas tu, Haa, tulah novel yang Lisa pesan tuh. Yang kulit biru cerah yang kiri tuh, novel Saya Rindu Awak. Karya Kay Erin. Yang novel tengah tu yang ada gambar beg besaq gedabaq tu, karya Ellyne Alyana tajuk Protect the boss. Ha, ni nak citer sikit, nampak novel yang belah kanan tu. Alah..yang tebal tu, novel tu sebenarnya, karya ibu sedara Lisa, hehehe, promote sikit. best tau buku tu, lain dari lain ceritanya tay. Nama penanya, Eila iraiena. 

Aikss, nama penuilis novel- novel tu, macam sama jer, macam pelik jer. :3 humm. tak apa lah, biarkan je lah. Biarkan saja ia berlalu... hehehe. Btw, Lisa nak pergi sambung baca novel tuh. Tengah dalam mood excited ni. Kalau Lisa ade mood rajin nanti, Lisa update entry pasal review novel-novel tu erk?

Till then,
Assalamualikum :)


6 comments:

  1. bestnya...wah..lyeen pun tiap bulan kena beli 1 novel ..:) tp 2 bulan yg lalu, beli je tapi x baca lgi novel Love u mr.arrogant dna novel Kampung girl..hahaha..:P sbb dah tgok kat TV..;;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, nampaknye, kita geng lah akak. hehehe,. kampung girl? macam best jer, lepas ni nak seret mak jugaklah beli novel tu. :)

      Delete
  2. Nak satuuuuu *mukacomel* hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolo, comelnya muka. Akak nak ke? boleh, boleh, boleh. Nanti Lisa bosan, Lisa bagi ke akak pulak. ngeeee :)

      Delete
  3. wahh sampai 3 novel lisa beli ea..hehe..
    lama tak baca novel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya and selalunya, Lisa beli 1 buah jer. Tp entah kenapa papa lisa baik hati pula. Hehehe. Lama tak baca novel? Hish, rugi-ii. Nanti rajin-ii baca tau akak :)

      Delete

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)