HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

CTRL + F * new blog interface


Salam pink semua.. *wink

Emm.. korang perasan tak. Sekarang ni blogger dah berubah kan. Dulu Lisa selalu je pening kalau nak edit code. But, i have found how to overcome it. Setelah sekian lama, Lisa mencari - cari di internet, bersusah payah tanya kawan-kawan seblogger di sekolah. Akhirnya, dapat jugak. Tapi, Lisa rasa macam tak selesa guna yang baru ni, Ye tak? Tapi, sesetengah blogger kata lebih senang digunakan dan mesra alam sebab ada warna-warni macam rainbow dekat code tu.. Haha... Mudah nak nampak. So, dekat sini Lisa nak share sikit tentang tu. Kalau tak faham , jangan malu-malu nak tanya. Tapi html ni dah tak perlu tick expand lagi dah. 

                              Ctrl+F

orang cakap, sharing is caring kan? So, let share: 

  1. Buka blogger--> edit html. Klik di dalam kotak html tu.  Kemudian, tekan serentak ctrl + F pada keyboard korang tu. Kalau tak faham rujuk gambar dekat atas. 
  2. Then, akan keluar satu kotak search. Lihat gambar dekat bawah, yang Lisa bulatkan tu.Nampak tak?
  3. Lepas tu, korang letak kod yang korang nak cari dan tekan enter.

* sorry. gambar agak kabur -_-


Make sure korang klik dulu dalam kotak tu, kalau tak, tak akan menjadi and tak keluar kotak search tu. \\ayat keling.// Tak perlu tekan tanda yang  new fold markers    pun tak apa. :) Nanti, akan automatik akan tercari atau terjumpa kod tu nanti. If korang nak cari kod yang sama tapi lain \\faham tak?// , just tekan enter ok. Atau ulang balik step 1 & 2 tu. Faham? 

HARAP KORANG FAHAM TUTO NI. ADA MASALAH BOLEH TANYA ^_^

No comments:

Post a Comment

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)