HOME STUFF Giveaways

Banjir oh banjir~♥

Anneonghaseyo you all~



How do you do today?? Fine? Good *thumbs up* ^_^ hehehe. Cakk.. rindu Lisa tak? Eh, eh, perasan nyo..See the title? Yess, banjir. BANJIR! Alahai,, Lisa dah agak mesti banjir tahun ni.

Siapa rumah dia dekat sini kena banjir? Put up your hands in  the air. Hehehe. Rumah Lisa banjir teruk tahun ni. Huhuhu T_T Habis semua barang kesayangan Lisa tenggelam oleh banjir.

Huwaaaaaaaa..... my lappy~~ Mommy.... huhuhuhu.. nangis teruk Lisa lepas dengar khabar dari daddy Lisa yang my baby tenggelam.. Sedih tak terkata you. Uwek..


Mula-mula, Lisa baru balik dari kuala terengganu dalam pukul 6.00 lebih petang. Then, Lisa check lah beg Lisa. My baby boo 'lappy' tertinggal dekat kuala terengganu.. Debar tahap gaban dah tu.

Then, Lisa suruh my daddy ambik tapi dah nak malam so, kene tangguhkan dulu. Esoknya, my daddy tolak ke kuala terengganu balik dan sampai dalam pukul 7.15 malam rasenye. Sampai je daddy Lisa tu, Lisa pon terjahlah sebab nak ambik my baby boo tu dalam kereta Triton.  Lepas Lisa ambik, tetiba Lisa nampak air daripada longkang naik.

Huwaaa.. punyalah gelabah tahap babun mase tu. Lisa terus jerit tak ingat dunia.. bergegar area rumah Lisa tu KOT. Kot ok.. hehehe. Family lisa pun berkemas je ape yang patut. Dokumen penting tu, dgn barang-ii yang penting je, kitorang terus bla. Huihh,, takot giler masa tu.

Tapi, arghhhhh..mase tu tak ingat langsung pasal  lappy tu arghh.. Now lappy tu dah rosak untuk selamanya.. huwaaaaaaa..... semua kerja-ii Lisa habis rosak. Sedih giler. Piala-ii dgn novel-ii lisa pun habis rosak. Grrrr.. hanya tuhan je tahu betapa luruh jantung ni (ceh.) Bila dengar berita tu. Iyelah, macam mana tak rosak, satu rumah  tenggelam.

Ingatkan khabar angin je yang perumahan Lisa tenggelam habis rupanya betul! Hurmm,, takpe lah. Benda dah jadi nak buat macam mana. Redha je lah. Ingatkan nak attach gambar banjir tu. Takpi Lisa tak nak lah, nanti teringatkan pada lappy dan barangan kesayangan Lisa yang lain tu pulak. Tengoklah, lain kali kot Lisa attach gambar tu. Insyaalah.

Pada yang baca entry ni. Please pray for pantai timur and me. Moga-ii Lisa dapat lupakan semuanya. :'( Btw, nanti jangan lupa untuk join Giveaway lisa yang pertama nanti sempena aniversary blog ni. :)

P/s: lisa buka guna tab lisa, mungkin ada kelewatan pada giveaway nanti. 

Ttill then, xoxo
Assalamualaikum :)

12 comments:

  1. sayangnya lappy tu rusak :( semoga banjir kat pantai timur cepat surut aminn...

    ReplyDelete
  2. Amin. Semoga cepat surut. Tu lah, sayang betul dgn lappy tu :'(

    ReplyDelete
  3. Ok. Lisa akan bersabar.. thank you bagi nasihat kak shazana.

    ReplyDelete
  4. semoga semuanya akan baik kembali

    ReplyDelete
  5. Saya doakan dari jauh . Bersabar ye . Mungkin ada hikmah disebaliknya kan ? Mana tahu dapat beli lappy baru yang lagi awesome kan ? Haha .

    ReplyDelete
  6. Amin.. moga-ii macam tunlah :'(

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. harap-ii dapat lappy yang baru juga. Tapi kene tgk bajet 2014 dulu lah ye..n:D

    ReplyDelete
  8. sayang nyaaa :'( lepastu banjir dah makin pulih ke?

    ReplyDelete
  9. Ermm.. banjir dah pulih :) tapi, slip upsr dgn dokumen penting yang lisa punya tenggelam jugak. T_T

    ReplyDelete
  10. Hope Lisa tabah k? Ni semua ujian. Kesian juga dengan mangsa banjir ni. Alhamdulillah tempat Mia tak banjir. Mia always doakan korang semua :) Ha, belilah lappy baru hahaha

    ReplyDelete
  11. Kan?? Ok, insyaalah lisa akan tabah :)memang nak beli tapi kene tengok bajet dulu. Hihihi

    ReplyDelete

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)