HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

Doodle Me & My Buddies By Cik Nini



Segmen "Doodle Me & My Buddies By Cik Nini"
~Cik Nini & Buddies~

Cara nak menyertai segmen ini adalah :

1. Follow Blog Cik Nini.
2. Buat satu entry yang bertajuk,"Doodle Me & My Buddies By Cik Nini".
3. Sertakan bersama satu gambar korang dengan kawan-kawan korang (^-^)v.
4. Dibawahnya,ceritakan tentang persahabatan korang dengan cara yang paling kreatif yang korang boleh buat.

Segmen berlansung dari 16/12/2013 - 31/12/2013

*bahagian lengan tu dihitamkan sebab aurattttt. Guess where is me? *

 Najaha Alia Bt. Abdillah
One upon a time   masa first time Lisa masuk sekolah dulu, darjah satu okeh. Najaha Alia aka Lia (kanan pertama dalam gambar) sebenornya adik kepada best friend abang Lisa. Lisa selalu lari daripada Lia dulu sebab Lisa fikir, budak kelas belakang tak boleh kawan dengan budak kelas depan. iyelah, macam pipit sama pipit, enggang sama enggang. haha. Teruk punya opnion. Dalam 4 bulan jugaklah Lisa larikan dari dia. Kekadang kalau Lisa lepas keluar dari toilet then jumpa Lia terus masuk balik dalam kubikel tu. Hehe. Nak lari punya pasal. -,-  Last-last tersekat dalam tu. hehe

Then, masa nak masuk tahun 2. Tetiba Lisa dikejutkan dengan berita tergempar *ceh, tergemparlah sangat* budak kelas belakang masuk kelas nombor 1. Mula-mula tu rasa macam, alah takda chance nak masuk. Then, teacher umum nama tu. And guess what? Lisa lah orang nya. Wuhuuu.. seronok giler masa tu. But, bila dah tukar kelas tu. Ada satu je tempat kosong dan, tempat tu ialah tepi Lia. ha, masa ni dah tak boleh lari dah. Hehe, terpaksa kena duduk juga. 

Dan Lisa sedar, Lisa tak patut lari dari Lia dulu. Mulai hari tu, Lisa berkenalan dengan Lia ni. Sampai sekarang *darjah 6 and form 1 tahun depan*, Lisa tetap bersama Lia. She is like our sister. And also my best friend forever. Insyallah

-Najwa Nisa' bt Mohd Zaki
Mula-mula jumpa najwa dulu (yang dekat tengah dalam gambar tu) , Lisa rasa macam tak sebulu je dengan dia. Ntah lah rasa macam tak ngam je. Macam tak upmm. Macam macam... *pookk kena baling buku* Haha. Bila dah masuk darjah 5, Lisa rasa macam ada sesuatu je dekat najwa tu. Iyelah, bila ada budak baru or teacher baru je masuk. Mesti mereka akan cakap macam ni

Eh, maryam (thats my name dekat sekolah) najwa. Korang ni sepupu ke? Macam kembar je , macam sama je.

Macam tu lah pertanyaan dierorang. Setiap kali mereka tanya soalan cegitu, Lisa and najwa mesti pening kepala nak explain. Then, tergerak hati kami nak berkenalan. *berkenalan lah sangat padahal sekolah dah berape tahun dah* Sejak tu, Lisa dengan dia makin rapat. But, semakin kami rapat semakin ramai yang tanya soalan macam dekat atas *eh, macam jawab sain pulak wkwkwkwk*

Sampai lah satu hari tu, masa kami *najwa and lisa* buat kerja PS dekat rumah tok wan najwa. Najwa pun macam tanya-tanya dengan tok wan dier. Macam ni, ehem, ehem. 

Najwa: Tok, muka wawa dengan maryam. Same dok same dok?? *kami orang terengganu ok* 

Tok wan: Memang lah sama. Wawa dengan maryam kan sepupu. 

We: ape?!! sepupu?? *sambil pandang muka each other* 

...........................................krik krik krik krik.........................................

Ha, macam tu lah kesah nya. Soalan yang mereka tanye tu. Rupanya betol. Kami memang sepupu. But, sepupu jauh lah katekan. And, our relation dah menjadi semakin rapat sejak tu.

Ha, macam tu lah perkenalan Lisa dengan dua orang yang sekepala dengan Lisa tu. wkwkwk. Kami memang rapat. And suka buat aktiviti yang pelik-pelik macam cabaran senyum 1 jam, bercerita sinopsis novel dengan gaya kelakar , jalan kawad dekat atas tangga and more. 

Best friend ni ibarat macam siblings kita. Caring macam ibu kita. Garang macam ayah kita. And of course lebih sayang kita daripada bf or gf. *lisa takde ok*  Pernah satu hari tu, Lisa mengalami stress akibat sesuatu. Lisa nangis tak ingat dunia. Then, Najwa dengan Lia mari dekat Lisa dan pujuk-pujuk Lisa. Kemudian mereka sing lagu Sahabat by Najwa Latiff sebab tak berjaya pujuk Lisa. Masa tu Lisa sedar, betapa penting nya kawan dalam hidup Lisa. I will fell lonely kalau takde mereka. 

Kami pernah jugak bergaduh, tapi tak sampai satu hari. Sejam atau dua jam kemudian dah berbaik semula. Iyelah, kata best firend kan? Hidup kami, kalau satu hari tak ketawa tak sah. Haha. Tapi, pernah jugak gaduh sebab perkara kecik. Then, bila dah makin besar. Kami terfikir, buat apa gaduh untuk benda yang tak berfaedah kan? But now, Alhamdulillah. Lisa , Lia dan Wawa dah dapat 5A dalam UPSR. Berkat kesungguhan kami. Kami akan pergi ke sekolah yang lain dan berpisah. 

Lisa memang sedih sebab dah tak boleh jumpa Najwa selalu sebab dia akan sekolah dekat SK Mak Lagam. Dan , lisa and lia akan sekolah sama dekat SM Al-falah. Insyallah, suatu hari nanti, Lisa boleh jumpa korang lagi. Buat ilham, ruby dan ayu. Tak bermakna bila nama korang dan gambar korang takda dalam ni bermakna Lisa tak sayang korang. I love you illahi taala. Harap-harap persahabatan kita kekal. Amennn.. Moga-moga kita dapat jumpa lagi di lain masa.

Till then, xoxo
Assalamualaikum :)


6 comments:

  1. Awww. So sweet of u dear. Ni yg I lap u nihhh. Haha. Gediksss. In shaa Allah kite kwn till jannah ^_~

    ReplyDelete
  2. haha. takpe gediks pon. sebab kite mmg gedikksss . hahahha. i lap u too. amennn.. btw, baru tahu ke saye sweet?? hehe ;)

    ReplyDelete
  3. Knp jeles lak? Tak mo jeles-ii ni.. haha

    ReplyDelete
  4. Thanks yer sebab join segmen Cik Nini. May ur friendship last forever (^-^)v

    ReplyDelete
  5. Ok cik nini. Amenn.. Lisa harap macam tu lah. :)

    ReplyDelete

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)