HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

Segmen SNTD by afifah and wafaa



Anneonghaseyo you all~♥ 


*tekan banner untuk join* 


Alloha amigos.. wahhhh. First time untuk bulan Dicember ni, Lisa join segmen kan?? Biasanya Lisa join GA je sebab simple. But ni, satu-satunya segmen anjuran Afifah Anuar yang berjaya membuatkan Lisa tertarik dan sangat menarik.

Korang nak tahu kenapa? tengoklah teddy bear pooh yang besaq gedabaq tue. Macam tau-tau je Lisa suka tengok citer tu dulu. Hihihi. Budak tak matured biasalah..hehehe :D

Salah satu sebab Lisa nak teddy bear tu sebab Lisa sukaaaa sangat dengan design, texture dia yang bulu tue, lembut sangat. Lisa ada banyak koleksi teddy bear but semua nya rosak ditelan banjir. Tak sempat nak selamatkan. Huhuhu. Chup! Chup! Kes ditutup! Hihihi. Lisa akan citer kisah Lisa*acececece* dengan beberapa teddy bear kesayangan.. Tapi Lisa tak attach gambar ye sebab teddy bear tu semua dah dibuang. HARAP MAKLUM.



POPPY
Teddy bear pertama Lisa tu namanya poppy. Mummy Lisa yang belikan masa Lisa umur 5 tahun.  Ianya sejibik macam dalam gambar tu. Cuma saiz nya kecik sikit. Bila tengok banner tu, lisa teringatkan poppy tu. Masa kecik-kecik, Lisa selalu peluk poppy.

Main masak-masak dengan poppy, even Lisa tahu poppy hanya teddy bear. Orang lain, sibuk main kejar-kejar dengan rakan sebaya, Lisa sibuk dengan teddy bear. Hehehe. Now, daddy Lisa dah buang poppy tu sebab dah kena banjir. Tu yang Lisa nak sangat teddy bear Pooh ni ha.



NINIE
Ninie ni ialah teddy bear bentuk beruang yang ada pegang love. Warna Ninie pinky gituu..  cute sangat. Bulu pun lembut. Saiz nya sederhana je. Al-kisahnya macam ni, pada suatu hari  Lisa dengan family ronda-ronda the store dekat kemaman ni. Then, masuk satu kedai yang jual cenderahati.

Kebetulan nak belikan souvenir untuk kenduri kahwin. Lisa pun tawaf lah kedai tu dengan abang Lisa. *mase ni kecik lagi ok* kemudian, Lisa nampak Ninie ni di displayed atas rak. Apa lagi, terlompatlah Lisa dekat situ macam beruk mat yeh. Hahahaha. Berlari woo dekat mama dengan papa Lisa semata-mata nak beli Ninir tu ha. Hihihi.

Lepas dah bayar Ninie tu, dari dalam the store hingga sampai rumah tak lepas-lepas Lisa peluk Ninie tu. Hahaha, excited punya pasal. Sekarang, Ninie dah hilang buat selama-lamanya. Huwaaaaaa... tak pelah. Lisa ok, Lisa dah besar. *erkk.. perasannyo~*


LAST BUT NOT LEAST, LISA TAG: 

LIA || RUBY || FATIN DIANA || AISYAH


P/s: done follow semua syarat :) hope dapat menang ^^
Till then, xoxo
Assalamualikum :)  

2 comments:

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)