HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

Tuto: mencari ID Blog

assalam semua! hari ini lisa nak buat satu tuto untuk newbies okey ini cara paling mudah untuk mencari Blog ID. key tanpa melengahkan masa jom kita mulakan!

1) First, korang Log IN masuk blog korang--> dashboard



2) then, korang view blog korang. Okey sekarang korang tengok kat link blog korang yang kat atas tu ada macam gambar kat atas ni kan?


3) Okey sekarng tengok gambar kat tepi ni ada yang lisa bulatkan itulah blog ID korang. Okey! Senang kan!

p/s: klik untuk tumbesaran yang kuat lagi sihat

No comments:

Post a Comment

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)