HOME STUFF WHOM?TEMPAHAN Giveaways

Liebster Award #1



Assalamualaikum :) Hoho first time kena Liebster Award.

kena tag oleh kak AisyaFatima  :) thanks. 
Rules : Official Rules Liebster Award
● Mention the person who nominated you with a link to their blog 
● Answer the question asked
● Nominated 11 other blogger with a smaller following but with a lots of potential
● Create 11 of your own question for then to answer
● Notify your nominate 



1. Do you like your school / work / home ? . Why ?
Yes, of course.. Maybe dulu Lisa tak suka sekolah ni but, lepas Lisa dah mula suit dengan surronding dekat IMTIAZ dungun ni, Lisa rase sayang sangat dengan sekolah ni. hew~ hew~ and the important is, IMTIAZ school teach me how to guide my IKHTILAT. :D

2. Do you think your life burden you a lot?
Hurmm.. entah lah. sometime, Lisa rase macam terbeban sampaikan kekadang tu rase macam tak boh hidup je. * terselah perangai yang dok matured situ -,-'* tapi, my friend said, we have to enjoy our life just be happy go lucky person. so..... i just forget it and redhoo je la... 

3. How much time you use to do your hobby? XD
Hoho.. yang ni dok tahu la sebab Lisa sendiri dok pasti dengan hobi Lisa tu.. Duduk dekat asrama memang dok leh spare time dengan hobi Lisa tu. Time balik rumah ni lah masenyeee.. Biasanya, Lisa akan spare kan dekat seharian kot dengan bace novel hehe :D 
.. 
4. Shame of something?
Let me think.. Hurmmmm.... Dunnow -,- Lisa ada shame dengan something but, it private to share with you all.. . So, just forget about it. Hehe

5. What your favourite songs?
Entahlah. Boleh dikatakan, semua jenis lagu Lisa suka. But, most Lisa suka dengar english song dengan nasyid la.. Banyak sangat yang best-best so, sampai sekarang Lisa tak boleh nak putuskan lagi what is my favourite songs. -,-''
 
6. Its already 12p.m, and yet you still wake, then suddenly you heard a weird noise and never heard before, how do you act?
Haha. mesti mase ni Lisa akan pergi lari masuk bilik then kelubung dalam selimut or Lisa akan sembunyi bawah katil maybe?? hehe Ataupun, Lisa akan shout like a insane girl kot. :D 
 
7. What do you do when you feel someone stalk you?
Haaaa... yang ni, Lisa tak tahu. Kekadang Lisa rase macam tak selesa bila ada orang stalk Lisa ke ape ke. Rasa macam kene perhati je, even nak pergi tandas pun macam erkkk.. Tapi,, sometime Lisa rase macam nak stalk diorang balik. Biar diorang rase tak selesa jugak muahahah~~~ *evil laugh*
 
8. What do you feel when your beloved things gone or be stolen?
Huhu,, Lisa rasa macam nak kurung diri je dalam bilik untuk 7 hari 7 malam *ceh, macam la boleh buat macam tu :P * Of course la Lisa rase sedih. Especially if my lappy or handphone  yang hilang. Confirm nangis guling-ii macam hindustan atas katil huwaaa~~

9. Some things can be settle alone, but somes not? It is right? Why?
Yerp.  That was very true. I agree with that. Because, sometime kita tak boleh nak settle kan masalah kita by alone. Sometime kita kena share masalah tu dengan orang lain supaya rasa macam ringan sikit beban yang kita tanggung tu. Tu, Lisa punya option la.. Kalau korang, mesti lain kan?

10. Do you always doing crazy things?
Of course I do. It's fun you know. Lebih-lebih lagi, kalau geng Lisa mase sekolah dulu jumpa semula. Mesti bergabung and meletoppp punya hahaha :D Macam- macam kitorang buat dulu. Huhu~ Miss that moment :'( 
 
11. I like to laugh, do you? lol xD
Me too.  hehe *hive five* [pookkk] With laughing, kita boleh release stress kita tau.. Bak kata kawan Lisa, dengan ketawa boleh membuatkan kita nampak lebih awet muda. Betul ke ?? o.O



 Alhamdulillah, dah siap pun jawab soalan-soalan tu. hehe. So, my questions is :

1. Do you act like a insane person with your friends?
2. What is your favorite colour? Why?
3. What is your most thing that your fear?
4. Do you like prefer to wear 'tudung bawal' or a shawl? Why?
5. Describe 5 about your blog.
6. When do you start blogging?
7. What do you do/want to do after SPM?
8. What do you do if you win a lottery?
9. There are two boxes in front you. The first one is small and the other is big. Which box do you open first? Why?
10. How do you cover your fault or shame?
11. Do you a 'novel ghost' like me ?? XD

 
And, my cute  nominate are  :    *i took them from my cbox ngee*



 Till then, xoxo
Assalamualaikum :)


4 comments:

  1. wohh mokcikkkkk. tag kiteee. hahahha. okeyy okeyy. ade mse sy wak entri yerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. of sekos lah mok cikk. nok dengar jawapan best preng kite ni. haha okeh. pastikan saye bace entri tu okey?

      Delete
  2. hahaha.. lisa jawab .. :D. nangis guling2 ye.. XD mesty comel. hahaha

    ReplyDelete

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)