HOME STUFF Giveaways

giveaway #1 new year 2018 by cikyan

Ohayoo everyone 🌷

klik banner untuk join 

Another GA! Hoho. Whyyy? Whyy time aku nak spm tahun ni banyakk sangat GA best best ni T_T Semoga rezeki tahun spm ni ada. Aminnn. Kepada akak yang menganjurkan GA ni. Saya mintak maaf kalau lambat update nanti. Almaklumlaaa duduk asrama ni. Dalam hutan. Agak ada line ke?πŸ˜‚ 


For the rules, sangat2 simple. Dan saya dah ikut semua nya. cuma tinggal kene review sikit blog akak ni. Erm, bab ni I lemahh sikit ni. Blog pun tak cantik mana. Nak edit pon tunggu kene pergi lab dekat asrama. tu pun makan proses yang laamaaaaa ya amat. Ok, cut. Lisa mintak izin nak review sikit ya sisπŸ’•

First thing first, apa yang lisa biasa akan perhatikan once bila masuk blog orang ialah Header!. Hoho. Biasa lisa akan tengok tajuk apa? theme apa? So berdasarkan header Lisa boleh detect blogger tu macam mana. *Amboiii macam ahli nujum* hahaha bukanlah. Tu dari pandangan Lisa. So kepada akak yan? Eh ke cikyan?  Lisa hanya berkongsikan tips yang blogger lain pernah ajar jeeee. Huhu.

Header cikyan dah cantik. simple camtuu. suka yang simple sebab tak berat mata memandang. cumanya, Lisa lebih berkenan dengan header yang transparent + bersambung dengan blog. Tapi, yang tu pon dahh okee jeee. 🌷

widgets pon dah ok. Jangan letak banyak-banyak sebab nanti boleh loading lambat. Letak yang perlu ajaaa. Lagu ke apa ke tak payah. Sebab kengkadang Lisa tak bukak pon sound dekat lappy. hoho. Letak yang penting +perlu sahaja.

Theme pon dah lawa. Hijauu camtuu. sejukk jah duodenum ku memandang. Haha. tapi tapi kan cikyan. Adik Lisa cadangkan cikyan buat pages dalam blog tu. Supaya senang blogger lain nak mengusharr blog cikyan ni. Ada home, stuff, about me, etc. Macam jenis lisa ni, Lisa suka godek godek blog orang baca entry dulu dulu. kalau nak tengok dekat archive bar, malas laa pula. Boleh rujuk TUTO ni kalau nak buat pages. 

Okeee itu sahaja. sekian daripada dakuu yang kecik 143 cm ini. dan azam tahun baru lisa pada tahun 2018 ini ialah of course nak dapat straighttt A's dalam spm tahun ini. semoga jadi lebih cantik. hahahahha lebih kiut. upss lebih bijak aminn. dann lebih solehah in syaa allah serta lebih menjaga Al-Quran. semoga GA cikyan mendapat sambutannnn. Gambatte! 


7 comments:

  1. adik comel cute.. thanks sbb sudi join GA cikyan okey. thanks for alotsss of pandangan.. i like !

    senarai nama dah diupdate.. good luck !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. alhamdulillahh. sy tolong yang termampuu sahaja demi cikyan. terima kasihhh. oke. insyaa allah.🌷🌷

      Delete
  2. Assalamualaikum.. Salam perkenalan.. Follow sini.. Semoga berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. salam perkenalan too. thanks follow. hehe doakan.

      Delete
  3. singgah sini dari giveaway cikyan :D goodluck ye. hehe. jemput singgah: http://zaza96.blogspot.my/2018/01/giveaway-1-new-year-2018-by-cikyan.html

    ReplyDelete

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)