HOME STUFF Giveaways

PENCARIAN BLOGLIST 2018


ohayooo everyone 🌷

maaf. skill modal tak ada gambar. me yang paling pendek HAHAHA

selamat malam wahai bloggers sekalian yang cantik lagi gojes. kalau lelaki, yang hensem lagi bergaya. kalau dalam bahasa Terengganu. sek mu yang semak lagi lawo sekalian. guane tu? sihat dok lake? hahahha maaf kite cakak ganu sikek malam ni.

ok. dah stop. cut! simpan semua bahasa Terengganu kau tu Lisa. Akak abang blogger ni bukan semua nya orang Terengganu. haha. maaf, Lisa merapu di atas tu. abaikan.

Macam ni sebenarnya, Lisa diajak untuk join pencarian bloglist by Sis Azah Rahaman. Eh siapa tu? Haaa yang tak kenal, tuu boleh tekan dekat nama sis tu. Haa pergilah ushar blog sis ni. Lawaa nih. Stok-stok hakak lawa gituu. Haha. Blog sis ni pon lawa. Sis ni mintak reviewkan blognya. Lisa ni bab review ni suka ni. haha okee izinkan hamba yang setinggi 143cm meng'review' ya sis! maka inilah rupa blog sis kita nih :

http://zaza96.blogspot.my/2018/01/pencarian-bloglist-2018.html
cikyan! pinjam gambar tauu. Mintak izin. Nah muahh sikit. Lisa malas nak snap. Haha
click on the picture untuk pergi ke blog sis azah :) 

Seperti yang anda lihat didalam blog sis ini, header nya kelihatan di atas sekali *apa yang ko merepek ni* haha memang la header dekat atas. kalau takde header. kire blog macam tak siap. header sis ni dah cantik! wahh!  kiut, ada doodle lagi. header ni penting tahu untuk blog kita. kalau tak ada header, ibarat rumah tanpa bumbung, kapal tanpa layar. awak tanpa saya. eh?
theme pun cantikkk. pink! haha walaupun lisa tak berapa suka pink. tapi pink sis ni nice. tak macam over gituu. *habis blog kau ni pink semacam aje* ape? tangan lisa ni gatal sangat nak warna pink. konon nampak blog kiut. hahaha acah sangat. nak banding blog lisa dengan sis azah ni. macam langit dengan bumi. 
Loading blog sis pun cepat aje. Almaklumla, Lisa ni guna data aja. takde wifi. jadi tahap loading blog amat amat Lisa titik beratkan. Terima kasih kepada blog sis azah yang loading cepat dan tak makan kuota internet Lisa dengan banyak. Tahniah! 
kesimpulannya, Blog sis lawa ah. ade bunga-bunga gitu. Lisa punya simple aje. Tsk. tsk. nasib la budak spm mana sempat nak edit blog ni. Duduk asrama pulak. huhu. berhabuk la blog ni nanti. Followers pun . mak aii, banyak! haha ok sis, jangan tengok Lisa punya. tutup dekat skrin tu. Malu ambe. Lisa tak tahu nak review apa lagi. kerdil tetiba rasa. haha. 

well then. itu aja review yang lisa boleh simpulkan. bagi yang tak tahu apa itu bloglist, bloglist ni macam kuih onde-onde gituu. sejenis kuih tradisional. kenal tak? or in other word, we call them kuih melaka. haha oke tipu. bloglist ni maksudnya, awak semua letak blog orang lain di blog awak. kire macam tolong iklankan blog orang lain gitu. ataupun awak admire dengan blog seseorang tu. Then nak orang lain tahu kewujudan blog tu jugak. Haa lebih kurang macam tu la.

Sampai disini sahaja. Sekian. Do join me on this pencarian bloglist by sis Azah Rahaman! By the way, Lisa dah letak blog sis Azah dalam bloglist Lisa . oh lupa, dengan cikyan sekali Lisa letak hoho :)

6 comments:

  1. wahh wahhh.. i gonna love u la adik...

    kalau cikyan plak, bloglist tu nak mudahkan kita tengok entry terbaru blog yang kita suka.. takde laaa hakuu nk belek sana belek sini... kan sng just klik haje kans..

    thanks adik letak blog akak dlm bloglist awk... sbgai akak pon akan msukkn blog awk dlm bloglist akak jugak ye.. sonang nak melawat lisa kat asrama tuh... hahahahha..

    bagus la tuh support sesama blogger.. i like your way ! last but not least, tahnks u la adik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha. sama-sama akak ku cikyan. hoho. terima kasih letak blog lisa dalam bloglost cikyan :)

      Delete
  2. cikyan ada seru nama awk dlm entry.. baca tau !

    ReplyDelete
  3. ohayooooooooooooo adik! hamboiii demo loni tok supo mulo deh! hahaha. azah tersenyum je baca entri awak ni. kelako! oram ganu eh? nanti kito meet meet :D azah follow balik siniii. hehe. azah dah masukkan blog awak dalam bloglist azah. thanks sudi join :D

    ReplyDelete
  4. haha kenapa ohayouuuu kt atas tiba2 slamat malam kt bawah? confuse kejap LOL hehe..

    ReplyDelete
  5. Ohayoo awak! hehehe.. saya pun minat jepun-jepun nie. Saya dapat tahu blog awak dari blog list Azah ni... Salam perkenalan :)

    Nanti boleh datang singgah blog sy!
    www.sharifahaidahana.blogspot.com

    ReplyDelete

Awak, awak. Dah baca tu, rajinkan tangan untuk drop comment ea. hehe. Metaceh sayang but, no harsh word okey. :)